Menu

Φτιάχνουμε μόνο το καλύτερο!

Η Genesis Ultra Premium είναι σχεδιασμένη για να παρέχει μία άριστη και πλήρης διατροφή. Η κατεύθυνση που δόθηκε στους διατροφολόγους μας ήταν σαφής και απλή: Σχεδιάστε όσο ποιο ολοκληρωμένη και θρεπτική διατροφή γίνεται. Δεν θέτουμε περιορισμούς στη ποσότητα και τη ποιότητα των συστατικών και δεν υπάρχει χώρος για συμβιβασμούς".

Η διαδικασία της παρασκευής είναι ένα από τα κρίσιμα σημεία στη δημιουργία μιας πραγματικά Ultra-premium τροφής. Για τη Genesis Ultra-Premium εμμένουμε στις ποιο αυστηρές προδιαγραφές και τηρούμε όλα τα πρότυπα ελέγχου ποιότητας.

Όλα τα προϊόντα της Genesis Ultra-Premium είναι με τέτοιο τρόπο σχεδιασμένα ώστε να παρέχουν στο κατοικίδιο σας μια κορυφαία διατροφή με ακαταμάχητη γεύση. Η τροφή Genesis Ultra-Premium και η δική σας φροντίδα, είναι ο καλύτερος συνδυασμός με σκοπό να έχει το κατοικίδιο σας μια ζωή μέγιστης διάρκειας με υγεία και διαρκώς ευτυχισμένη!

Η συνταγή «Ενίσχυση της Ζωής™»

H βέλτιστη  ποιότητα ζωής του κατοικίδιου σας είναι πολύ σημαντικό για εσάς.

Η τροφή Genesis για ζώα συντροφιάς είναι, κατά τη γνώμη μας, μία Ultra Premium τροφή, πολύ προσεκτικά δημιουργημένη τηρώντας ευλαβικά τις ποιο αυστηρές και απαιτητικές προδιαγραφές. Χρησιμοποιούμε τις καλύτερες πρώτες ύλες συνδυάζοντας τη σωστή ισορροπία των βιταμινών, μετάλλων και θρεπτικών ουσιών. Η Genesis Ultra-Premium προορίζεται για να βοηθήσει το κατοικίδιο σας σε όλα τα στάδια της ζωής του.

Έχουμε επιλέξει πολύ προσεκτικά όλες τις πρώτες ύλες, έχοντας μόνο στο μυαλό μας τις απαιτήσεις σας και τις ανάγκες του κατοικίδιου σας. Δεν βάζουμε κανένα περιορισμό σχετικά με την ποιότητα των υλικών επειδή πιστεύουμε ότι το κατοικίδιο σας αξίζει μόνο το καλύτερο… τη Genesis!

Η Genesis Ultra-Premium  μαζί με φρέσκο ​​νερό, άφθονη άσκηση και φυσικά με την αμέριστη αγάπη και προσοχή σας, αποτελεί την εξαιρετικότερη επιλογή τροφής για όλα τα στάδια της ζωής του κατοικίδιου σας.

Η καλή διατροφή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μία ποιοτικότερη ζωή.

Για ένα άνθρωπο ή μια οικογένεια, η επιλογή της σωστής τροφής για το κατοικίδιο τους είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα (το δεύτερο αμέσως μετά την επιλογή για το είδος του ζώου που ταιριάζει καλύτερα την προσωπικότητα και τον τρόπο ζωής τους). Επιλέγοντας την τροφή του κατοικίδιου σας πρέπει να λάβετε υπ’ όψη σας οτι αυτή θα φέρει ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης για την υγεία του ζώου σας, τη συνολική του ευημερία και σε τελική ανάλυση, την διασφάλιση σας οτι του προσφέρετε μόνο το καλύτερο. Μια πολύ καλά ισορροπημένη τροφή και εξαιρετικής ποιότητας όπως Genesis Ultra-Premium είναι με τέτοιο τρόπο  σχεδιασμένη ώστε να δυναμώνει τους μύες και ολοκληρώνει ένα υγειές σκελετικό σύστημα. Αυτό υποστηρίζει την εύρυθμη λειτουργία όλων των εσωτερικών οργάνων και βοηθά στη διατήρηση ενός δυνατού και αποτελεσματικού ανοσοποιητικού συστήματος που θα επηρεάσει θετικά τη κατάσταση της υγείας του κατοικίδιου σας, μακροπρόθεσμα.

Πρωτεΐνες

Πρωτεΐνες είναι πολύπλοκα βιολογικά μόρια που αποτελούνται από επιμέρους δομικά στοιχεία που ονομάζονται αμινοξέα. Τα αμινοξέα είναι οργανικές ενώσεις βασισμένες σε μια βάση άνθρακα-υδρογόνου, και ένα είδος αζώτου την "αμινο-ομάδα". Υπάρχουν 20 διατροφικά αμινοξέα, και από αυτά τα 20 αμινοξέα παράγονται χιλιάδες διαφορετικές πρωτεΐνες - η κάθε μία με συγκεκριμένη και προκαθορισμένη λειτουργία. Παράδειγμα είναι το κολλαγόνο που βρίσκετε στις αρθρώσεις ή η ινσουλίνη για τη σωστή χρήση των ζαχάρων. Για τα σαρκοφάγα, ακριβώς όπως και στα θηλαστικά, απαραίτητη προϋπόθεση είναι ότι θα του παρέχονται σε καθημερινή βάση, από τα τρόφιμα του, τα λεγόμενα «απαραίτητα αμινοξέα». Σημαντικό είναι αυτά τα αμινοξέα να παρέχονται καθημερινά στη διατροφή του, επειδή από μόνο του το ζώο δεν είναι σε θέση να τα παράγει σε ποσότητες επαρκείς σε σχέση με αυτές που έχει ανάγκη. Αυτά τα βασικά αμινοξέα βρίσκονται σε πληθώρα, στις σωστές αναλογίες και σύμφωνα με τις διατροφικές ανάγκες των σαρκοφάγων, σε παραγόμενες τροφές από άλλες ζωικές πρωτεΐνες. Εξαιρετική πηγές των απαραίτητων αμινοξέων και πρωτεϊνών για τα σαρκοφάγα είναι το κρέας κοτόπουλου, το συκώτι κοτόπουλου, τα αυγά, τα ψάρια κ.α.

------------------------------------------------------

Γεύμα από κρέας κοτόπουλου

Το αφυδατωμένο κρέας από κοτόπουλο (αφυδάτωση είναι ηδιαδικασία παστερίωσης η οποία αφαιρεί την υγρασία και συγκεντρώνει μόνο τα θρεπτικά συστατικά). Το αποτέλεσμα είναι μία εξαιρετικά εύπεπτη μορφή πρωτεΐνης με μέτριες ποσότητες από υψηλής ποιότητας λίπη, και μια πλούσια πηγή ασβεστίου, φωσφόρου και μετάλλων.

Αφυδατωμένα Αυγά

Τα αυγά οι διατροφολόγοι θεωρούν ότι έχουν μία τέλεια ισορροπία μεταξύ αμινοξέων, λιπαρών οξέων, φωσφολιπιδίων και μια ιδανική αναλογία βιταμινών και μετάλλων. Τα αφυδατωμένα αυγά είναι ένα ιδανικό συμπλήρωμα για την προηγμένη διατροφή των κατοικίδιων σήμερα.

Γεύμα από κρέας Ψαριού

Ιδιαίτερα εύπεπτο το ψάρι τείνει να έχει την υψηλότερη συγκέντρωση των Ω-3 λιπαρών οξέων. Το ψάρι αντιπροσωπεύει επίσης μια πολύ υψηλής ποιότητας συμπυκνωμένης μορφής πρωτεΐνη και διατροφικής αξίας που διαθέτει πολλά μέταλλα.

Αλεύρι ριζιού

Πολύ πλούσιο σε διαλυτές ίνες το ρύζι έχει αποδειχθεί ότι είναι εύπεπτο από το έντερο του σκύλου και προωθεί μια ευεργετική παραγωγή μιας μικρής αλυσίδας λιπαρών οξέων. Το ρύζι είναι επίσης πλούσιο σε μέταλλα όπως φώσφορο, μαγνήσιο, σίδηρο και μαγγάνιο και βιταμίνες όπως η χολίνη, νιασίνη, θειαμίνη και βιταμίνη Ε.

Καλαμπόκι

Το μη γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι είναι μια άριστη πηγή υδατανθράκων. Η ποιότητα αυτού του προϊόντος ενισχύεται περαιτέρω από την άλεση ολόκληρων των σπόρων (δηλαδή μη αποφλοιωμένων). Η πεπτικότητα αυξάνεται με αυτή τη διαδικασία και ως εκ τούτου το κατοικίδιο σας μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή την πηγή ενέργειας πιο αποτελεσματικά.

Λιπαρά
Τα λίπη χρειάζονται σε καθημερινή βάση ως μία πρωταρχική πηγή ενέργειας. Όπως οι πρωτεΐνες έτσι και τα λίπη αποτελούνται από επιμέρους δομικά στοιχεία. Σε αυτή την περίπτωση ονομάζονται λιπαρά οξέα. Παραδείγματα λιπαρών οξέων είναι το λινολενικό οξύ και λινελαϊκό οξύ. Αυτά τα συγκεκριμένα λιπαρά οξέα είναι γνωστά ως ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα, αντίστοιχα. Μεταξύ των άλλων χρησιμεύουν στο σώμα στο να διατηρήσει ελαστικό δέρμα και πλούσιο και μαλακό τρίχωμα. Χωρίς τους κατάλληλους τύπους, τα επίπεδα και τις αναλογίες αυτών των λιπαρών οξέων το δέρμα και το τρίχωμα θα γίνει ξηρό και εύθραυστο και μπορεί το  ζώο να είναι ευπαθές σε λοιμώξεις, εξωτερικά παράσιτα και άλλες ασθένειες. Μία πλούσια πηγή σε υψηλής ποιότητας απαραίτητων λιπαρών οξέων και κυρίως το  ω-6, είναι το κοτόπουλο και το λίπος κοτόπουλου. Επίσης τρόφιμα τα οποία είναι πολύ πλούσια σε περιέχουν υψηλής ποιότητας ω-3 είναι το ιχθυέλαιο και ο λιναρόσπορος.

Υδατάνθρακες
Οι υδατάνθρακες μπορούν να χωριστούν σε δύο μεγάλες ομάδες, σε Άμυλα και Ίνες. Τα άμυλα μπορούν να παρέχουν μεταβολίσημη ενέργεια (γλυκόζη) η οποία μπορεί να χρησιμεύσει ως συμπλήρωμα ενέργειας πέρα από τις πρωτεΐνες και τα λίπη. Είναι σημαντικό τα άμυλα να είναι καλά επεξεργασμένα ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα είναι εύπεπτα από το στομάχι. Το άμυλο είναι επίσης ένα βασικό συστατικό για την επίτευξη τραγανής υφής και της δημιουργίας του σχήματος της κροκέτας ώστε να προτιμάται από τους περισσότερους σκύλους και τις γάτες. Συστατικά που περιέχουν άμυλο είναι τα δημητριακά όπως το ρύζι, το κριθάρι και το καλαμπόκι. Οι πιο σύνθετοι υδατάνθρακες συχνά αναφέρονται ως ίνες. Οι ίνες αυτές θεωρείται ότι βοηθούν στον όγκο και την υφή των κοπράνων. Είναι ευρέως γνωστό οτι οι ίνες δρουν προς όφελος της υγείας του παχέος εντέρου (κόλον) με την προώθηση στη ζύμωση της τροφής. Πηγές ινών μεγάλου φάσματος είναι ο εξωτερικός φλοιός από τα δημητριακά όπως το ρύζι (πίτουρο ρυζιού), η βρόμη (πίτουρο βρόμης), τους κονδύλους (όπως πολτός τεύτλων) και πολλά φρούτα και λαχανικά (όπως ο πολτός ντομάτας), για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Αυτές και άλλες εξειδικευμένες ίνες, όπως τα ραδίκια, περιλαμβάνονται στη τροφή Genesis Ultra-Premium.

Νερό
Το νερό δεν θεωρείται γενικά συστατικό ωστόσο είναι μακράν το πιο σημαντικό θρεπτικό συστατικό για οποιοδήποτε ζωντανό οργανισμό. Πρέπει να φροντίζουμε να υπάρχει άφθονο πάντα, καθαρό και φρέσκο ​νερό στα κατοικίδια μας όπως ακριβώς κάνουμε για εμάς. Το νερό στα κατοικίδια πρέπει να είναι πάντα διαθέσιμο και ανανεώνεται τακτικά.

----------------------------------------------------

Λιπαρά
Τα λίπη χρειάζονται σε καθημερινή βάση ως μία πρωταρχική πηγή ενέργειας. Όπως οι πρωτεΐνες έτσι και τα λίπη αποτελούνται από επιμέρους δομικά στοιχεία. Σε αυτή την περίπτωση ονομάζονται λιπαρά οξέα. Παραδείγματα λιπαρών οξέων είναι το λινολενικό οξύ και λινελαϊκό οξύ. Αυτά τα συγκεκριμένα λιπαρά οξέα είναι γνωστά ως ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα, αντίστοιχα. Μεταξύ των άλλων χρησιμεύουν στο σώμα στο να διατηρήσει ελαστικό δέρμα και πλούσιο και μαλακό τρίχωμα. Χωρίς τους κατάλληλους τύπους, τα επίπεδα και τις αναλογίες αυτών των λιπαρών οξέων το δέρμα και το τρίχωμα θα γίνει ξηρό και εύθραυστο και μπορεί το  ζώο να είναι ευπαθές σε λοιμώξεις, εξωτερικά παράσιτα και άλλες ασθένειες. Μία πλούσια πηγή σε υψηλής ποιότητας απαραίτητων λιπαρών οξέων και κυρίως το  ω-6, είναι το κοτόπουλο και το λίπος κοτόπουλου. Επίσης τρόφιμα τα οποία είναι πολύ πλούσια σε περιέχουν υψηλής ποιότητας ω-3 είναι το ιχθυέλαιο και ο λιναρόσπορος.

Υδατάνθρακες
Οι υδατάνθρακες μπορούν να χωριστούν σε δύο μεγάλες ομάδες, σε Άμυλα και Ίνες. Τα άμυλα μπορούν να παρέχουν μεταβολίσημη ενέργεια (γλυκόζη) η οποία μπορεί να χρησιμεύσει ως συμπλήρωμα ενέργειας πέρα από τις πρωτεΐνες και τα λίπη. Είναι σημαντικό τα άμυλα να είναι καλά επεξεργασμένα ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα είναι εύπεπτα από το στομάχι. Το άμυλο είναι επίσης ένα βασικό συστατικό για την επίτευξη τραγανής υφής και της δημιουργίας του σχήματος της κροκέτας ώστε να προτιμάται από τους περισσότερους σκύλους και τις γάτες. Συστατικά που περιέχουν άμυλο είναι τα δημητριακά όπως το ρύζι, το κριθάρι και το καλαμπόκι. Οι πιο σύνθετοι υδατάνθρακες συχνά αναφέρονται ως ίνες. Οι ίνες αυτές θεωρείται ότι βοηθούν στον όγκο και την υφή των κοπράνων. Είναι ευρέως γνωστό οτι οι ίνες δρουν προς όφελος της υγείας του παχέος εντέρου (κόλον) με την προώθηση στη ζύμωση της τροφής. Πηγές ινών μεγάλου φάσματος είναι ο εξωτερικός φλοιός από τα δημητριακά όπως το ρύζι (πίτουρο ρυζιού), η βρόμη (πίτουρο βρόμης), τους κονδύλους (όπως πολτός τεύτλων) και πολλά φρούτα και λαχανικά (όπως ο πολτός ντομάτας), για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Αυτές και άλλες εξειδικευμένες ίνες, όπως τα ραδίκια, περιλαμβάνονται στη τροφή Genesis Ultra-Premium.

Νερό
Το νερό δεν θεωρείται γενικά συστατικό ωστόσο είναι μακράν το πιο σημαντικό θρεπτικό συστατικό για οποιοδήποτε ζωντανό οργανισμό. Πρέπει να φροντίζουμε να υπάρχει άφθονο πάντα, καθαρό και φρέσκο ​νερό στα κατοικίδια μας όπως ακριβώς κάνουμε για εμάς. Το νερό στα κατοικίδια πρέπει να είναι πάντα διαθέσιμο και ανανεώνεται τακτικά.

Εγκέφαλος και όραση

Η ανάπτυξη και διατήρηση της νοημοσύνης και της άριστης όρασης στα κατοικίδια είναι απαραίτητη προϋπόθεση για αυτούς που θέλουν να φροντίζουν σωστά τα κατοικίδια  ζώα. Ως μέρος του προγράμματος «Ενίσχυση της Ζωής™», το ιχθυέλαιο έχει προστεθεί σε όλα τα προϊόντα. Το ιχθυέλαιο, ιδιαίτερα από σαρδέλες, γαύρο, ρέγκα, και σκουμπρί, είναι η κυριότερη πηγή της μεγαλύτερης αλυσίδας ω-3 λιπαρών οξέων. Αυτά περιλαμβάνουν το εικοσιπεντανοϊκό οξύ (ΕΡΑ) και το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA), που τώρα αναγνωρίζονται ως απαραίτητα θρεπτικά συστατικά τόσο για τους σκύλους όσο και τις γάτες. Το DHA είναι σημαντικό για τα νεύρα και τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων του εγκεφάλου, ενώ το EPA παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο, παράγοντας ορμόνες και ένζυμα που καταπολεμούν τις φλεγμονές. Η Genesis Ultra-Premium περιλαμβάνει επίσης την εξειδικευμένη αμινο-σουλφόνη, τη Ταυρίνη. Η Ταυρίνη είναι το συστατικό «κλειδί» για τη χολή. Χρησιμοποιείται επίσης από τα μάτια και από τα κύτταρα των νεύρων, για τη πολύ σημαντική λειτουργία τους, αυτή τη μεταφορά των σημάτων. Η ανεπάρκεια σε Ταυρίνη μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση και διασταλτική μυοκαρδιοπάθεια.

Προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος

Η σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή ασθενειών και την απόλαυση μίας υγιούς και ευτυχισμένης ζωής. Η Genesis Ultra-Premium έχει συμπεριλάβει μια πλήρη γκάμα των ανοσο-υποστηρικτικών  βιταμινών  και μετάλλων, των φυσικών αντιοξειδωτικών όπως το λυκοπένιο από τη ντομάτα και τα ω-3 λιπαρά οξέα από τα ιχθυέλαια και το λιναρόσπορο. Τα μούρα είναι πλούσια σε πολύ ισχυρά αντιοξειδωτικά, που ονομάζονται ανθοκυανίνες που θεωρούνται ότι παρέχουν μια σειρά από οφέλη για τη δέσμευση των ελευθέρων ριζών και του περιορισμού των αρνητικών επιπτώσεών τους στην υγεία των ζώων.

Υποστήριξη ουροποιητικού συστήματος

Ένα υγιές ουροποιητικό σύστημα είναι απαραίτητο για μια ευτυχισμένη ζωή. Η Genesis Ultra-Premium προσφέρει μία επιπλέον προστασία με την ένταξη των cranberries. Τα Cranberries είναι φημισμένα για τη μείωση των ουρολοιμώξεων μέσω των όξινων ιδιοτήτων τους.

-----------------------------------------

Ιχθυέλαιο

Το ιχθυέλαιο, ιδιαίτερα από τα πολύ λιπαρά ψάρια, όπως η σαρδέλα, ο γαύρος, η ρέγκα και το σκουμπρί είναι πολύ πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα εικοσιπεντανοϊκό (ΕΡΑ) οξύ και δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA).

Αλεύρι ολόκληρου λιναρόσπορου
Ο λιναρόσπορος καλλιεργείται εξ αιτίας των υψηλών του συγκεντρώσεων σε έλαια. Το αλεύρι ολόκληρου του λιναρόσπορου παρέχει υψηλά επίπεδα των ω-3 λιπαρών οξέων το α-λινολενικό οξύ (ALA). Το λινέλαιο βελτιώνει το δέρμα των ζώων, τη κατάσταση του τριχώματος και ενισχύει την ανοσοποιητική του λειτουργία.

Cranberries

Αυτό το είδος του μούρου είναι γνωστό για τα οφέλη που παρέχει στην υγεία και την ικανότητα τους στο  να μειώνουν τις λοιμώξεις του ουροποιητικού. Πλούσιο σε φυτικά σάκχαρα και φυτικές ίνες είναι μια πολύ καλή πηγή Καλίου, βιταμίνης Κ και βιταμίνης C.

Μύρτιλο

Ο σκούρος φλοιός του Μυρτίλου είναι πολύ πλούσιος σε πολύ ισχυρά αντιοξειδωτικά μόρια (ανθοκυανίνες). Εμποδίζει τις αρνητικές συνέπειες των ελεύθερων ριζών και των επιπτώσεών τους στην υγεία των ζώων. Το μούρο αυτό περιέχει επίσης ένα πολύ υψηλό επίπεδο, εύκολα διαλυτών, σακχάρων και διαιτητικών ινών

Σταθεροποίηση του εντέρου

Κάποια εξειδικευμένα σάκχαρα τα οποία είναι άπεπτα από το στομάχι και το λεπτό έντερο αλλά όχι από το παχύ έντερο (κόλον) συχνά ονομάζονται «πρεβιοτικά». Τα πρεβιοτικά είναι μια μεγάλη ενίσχυση στη σταθερότητα της χλωρίδας του εντερικού σωλήνα. Είναι σχεδόν τόσο τέλεια που ενισχύουν την ανάπτυξη των ωφέλιμων βακτηρίων που με τη σειρά τους δημιουργούν ένα περιβάλλον εχθρικό σε παθογόνα βακτήρια. Η Genesis Ultra-Premium περιέχει τα ειδικά πρεβιοτικά, όπως μαννάνης-ολιγοσακχαρίτες (MOS) και φρούκτο-ολιγοσακχαρίτες (FOS) από τη μαγιά  και τα ραδίκια αντίστοιχα.

Μεταβολισμός της ενέργειας
Η σειρά Genesis Ultra-Premium είναι μία θαυμάσια και πολύ θρεπτική τροφή. Με τη συμπερίληψη της L-καρνιτίνης, το σώμα έχει όλα τα βασικά συστατικά ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα πραγματοποιηθεί η σωστή αξιοποίηση όλης της ενέργειας. Η L-καρνιτίνη δρα ως ένας παράγοντας μεταφοράς α) των λιπαρών οξέων για την παραγωγή ενέργειας στα κύτταρα και β) των τοξικών προϊόντων που παράγονται κατά τη διαδικασία του μεταβολισμού του λίπους από τα μιτοχόνδρια.

Στοματική υγεία
Η μηχανική δράση του μασήματος μίας τραγανής κροκέτας, είναι η πρώτη γραμμή άμυνας στην διαδικασία της αποφυγής, δημιουργίας πέτρας και συσσώρευσης πλάκας, στα δόντια. Η Genesis Ultra-Premium περιέχει επίσης την ένωση του εξαμεταφωσφορικού νατρίου. Τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για τη συσσώρευση πλάκας και πέτρας στα δόντια ευδοκιμούν σε διαλυτό σίδηρο από το σάλιο. Το εξαμεταφωσφορικό νάτριο βοηθάει στο να δεσμεύει αυτό το σίδηρο αφήνοντας τα βακτήρια να λιμοκτονούν. Ο συνδυασμός αυτός, της τραγανής κροκέτας και του εξαμεταφωσφορικού νατρίου βοηθά στην επίτευξη καθαρών δοντιών, υγιών ούλων και δροσερής αναπνοής.

Η δράση της Genesis Ultra-Premium μπορεί να συνδράμει  σημαντικά υπέρ της καλής υγείας των δοντιών, όμως είναι απαραίτητο και συνιστάται, το καθημερινό βούρτσισμα για τη βέλτιστη στοματική υγεία.

-------------------------------------------------

Σκόνη ραδικιού

Το Ραδίκι σε σκόνη περιέχει φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες, ή πιο απλά FOS.  Αυτά συχνά αποκαλούνται πρεβιοτικά, επειδή ενισχύουν την ανάπτυξη των ωφέλιμων βακτηρίων στο παχύ έντερο, όπου συμβάλλει στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος εχθρικό προς τα παθογόνα βακτήρια.

Μαγιά
Με πληθώρα, μεταξύ πολλών άλλων, βιταμινών Β, μετάλλων και νουκλεϊκά οξέα, η μαγιά είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για να συμπληρώσει την οχύρωση του οργανισμού με βάση τη διατροφή και προσθέτει ουσιαστική γεύση στα τρόφιμα.

Πολτός ντομάτας
Οι ντομάτες περιέχουν ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά της φύσης - το λυκοπένιο - το οποίο έχει συνδεθεί με τη βελτίωση στην απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος του κατοικίδιου σας.

Ανθρακικό ασβέστιο
Ένα κοινό ορυκτό που χρησιμοποιείται για την παροχή ασβεστίου στη διατροφή. Το ασβέστιο στο ανθρακικό ασβέστιο είναι διατροφικά διαθέσιμα και πολύ αποτελεσματικό. Αν και το όνομα μπορεί να ακούγεται ως χημικό είναι ένα απολύτως φυσικό, πολύ ασφαλές και αποτελεσματικό συστατικό

Εξαμεταφωσφορικό νάτριο
Τα Βακτήρια στο στόμα είναι υπεύθυνα για τη πέτρα και τη συσσώρευση πλάκας στα δόντια. Αυτά τα βακτήρια αναπτύσσονται σε σίδηρο , διαλυτό στο σάλιο. Επειδή το εξαμεταφωσφορικό νάτριο δεσμεύει το σίδηρο βοηθώντας έτσι στη μείωση του ποσοστού συσσώρευσης πέτρας και πλάκας

Ισχυρές αρθρώσεις και κινητικότητα

Καθώς μεγαλώνουμε, οι αρθρώσεις μας να αρχίζουν να γίνονται δυσκίνητες. Δε διαφέρουν σε τίποτα οι τετράποδοι φίλοι μας. Η Genesis Ultra-Premium παρασκευάζεται με «χονδροπροστασία» περιέχοντας τις ενώσεις της υδροχλωρικής γλυκοζαμίνης και της θειικής χονδροϊτίνης. Οι ενώσεις αυτές είναι γνωστές ως γλυκοζαμινογλυκάνες. Η γλυκοζαμίνη είναι το δομικό στοιχείο του χόνδρου και υποστηρίζουν την υγεία των αρθρώσεων και στους σκύλους αλλά και στις γάτες. Η Θειική χονδροϊτίνη εμπλέκεται στενά στο σχηματισμό του κολλαγόνου στην άρθρωση βοηθώντας την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας και της δυσκαμψίας των αρθρώσεων.

Δέρμα και τρίχωμα
Σημάδια ενός υγιούς κατοικίδιου είναι το απαλό δέρμα, ένα πλούσιο μαλακό και λαμπερό τρίχωμα, υγρή μύτη, καθαρά μάτια και απαλές πατούσες. Αυτά είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι μια τροφή είναι άριστης θρεπτικής αξίας. Τα ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα από το ιχθυέλαιο και το λιναρόσπορο στη Genesis Ultra-Premium, συνδυάζονται με άψογο τρόπο με σκοπό το υγιές δέρμα και τρίχωμα. Χωρίς την τέλεια ισορροπία των κατάλληλων τύπων, τα επίπεδα και οι αναλογίες των λιπαρών οξέων, το δέρμα και το τρίχωμα θα γίνουν ξηρά και εύθραυστα οποία μπορεί να οδηγήσουν περαιτέρω σε λοιμώξεις, εξωτερικά παράσιτα και τις πιθανές ασθένειες.

Γευστικότητα
Δεν έχει σημασία πόσα ξοδεύετε για ένα σακί τροφής για το κατοικίδιό σας, εάν τελικά δεν θέλει το φάει. Τα δύσκολα και με κόπο κερδισμένα χρήματά σας στην ουσία έχουν σπαταληθεί άδικα. Στη Genesis Ultra-Premium επιλέγοντας τα καλύτερα υλικά, όπως το υψηλής ποιότητας κρέας κοτόπουλου, λίπος κοτόπουλου, τα αυγά και τα ψάρια καθώς και μια σειρά από άλλα συστατικά μόνο άριστης ποιότητας, κάνουμε το πρώτο βήμα προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι κροκέτες μας θα είναι πολύ εύγευστες.  Πηγαίνοντας  ένα βήμα παραπέρα, όλη η σειρά των τροφών της Genesis Ultra-Premium έχουν πλήρη κάλυψη από πρωτεΐνες με βάση το κρέας, που είναι επεξεργασμένο πολύ προσεκτικά με επιλεγμένα ένζυμα και φυσικά συστατικά απελευθερώνοντας όλες τις γεύσεις και τα αρώματά. Το αποτέλεσμα είναι ότι η φυσική αυτή "υδρόλυση" εξασφαλίζει μια σταθερά εξαιρετική γεύση που τα κατοικίδια πραγματικά λατρεύουν.

--------------------------------------------------------------

Θειική χονδροϊτίνη
Θειική χονδροϊτίνη είναι άμεσα  εμπλεκόμενη στη δημιουργία του κολλαγόνου των αρθρώσεων και χρησιμοποιείται ευρέως ως συμπλήρωμα διατροφής από εκείνους που υποφέρουν από χρόνια δυσκαμψία των αρθρώσεων και από αρθρίτιδα.

Υδροχλωρική γλυκοζαμίνη
Συμπληρωματική ποσότητα γλυκοζαμίνης είναι υποστηρικτική για την υγεία των αρθρώσεων σε σκύλους και γάτες. Είναι μια εξευγενισμένη ένωση  προερχόμενη από το κέλυφος των καρκινοειδών (γαρίδες, καβούρια κ.α.).

Ιχθυέλαιο
Το ιχθυέλαιο, ιδιαίτερα από τα λιπαρά ψάρια, όπως η σαρδέλα, ο γαύρος, η ρέγκα και το σκουμπρί είναι πολύ πλούσια σε αλυσίδες των ω-3 λιπαρών οξέων το  εικοσιπεντανοϊκό οξύ (EPA) και δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA).

Αλεύρι ολοκλήρου λιναρόσπορου
Καλλιεργείται για την υψηλή συγκέντρωση ελαίου. Ο αλεσμένος  λιναρόσπορος παρέχει υψηλά επίπεδα του ω-3  λινολενικού οξέος. Το λινέλαιο βελτιώνει το δέρμα των ζώων, τη κατάσταση του τριχώματος καθώς επίσης ενισχύει την λειτουργία όλου του ανοσοποιητικού συστήματος

Υδρολυμένη πρωτεΐνη
Η Υδρολυμένη πρωτεΐνη είναι κρέας που έχει εκτεθεί σε ένζυμα. Το αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής είναι πρωτεΐνη διασπασμένη επιμέρους σε αμινοξέα, πεπτίδια και συμπλέγματα αμινοξέων τα οποία εντείνουν το  άρωμα και τη γεύση της τροφής, κάτι που πραγματικά λατρεύουν όλα τα κατοικίδια.

Ένα πλήρες συμπλήρωμα από απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλ

Οι βιταμίνες είναι οι ρυθμιστικές αρχές για το μεταβολισμό και απαιτούνται καθημερινά σε πολύ μικρές ποσότητες. Υπάρχουν 15 γνωστές και απαιτούμενες βιταμίνες που εμπλέκονται στις δεκάδες χιλιάδων των μεταβολικών οδών στο σώμα ενός ζώου, που μετατρέπουν τα συστατικά των τροφίμων σε θρεπτικά συστατικά. Οι Βιταμίνες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: α)  λιποδιαλυτές και β) υδατοδιαλυτές.

Οι λιποδιαλυτές βιταμίνες είναι Α, D, Ε και Κ. Επειδή είναι λιποδιαλυτές απορροφώνται και αποθηκεύονται μαζί με το λίπος, στο σώμα. Για το λόγο αυτό δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στο σχεδιασμό μίας τροφής για να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα ξεπεράσουμε τα όρια με σκοπό να αποφευχθεί μία ενδεχόμενη τοξικότητα. Οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες που συνήθως ονομάζονται " Β βιταμίνες". Οι βιταμίνες Β συμμετέχουν σε πολλές μεταβολικές λειτουργίες με ιδιαίτερη έμφαση στην μεταβολισμό της ενέργειας και την αξιοποίησή της.

Τα μέταλλα έχουν το δικό τους ρόλο και τις δικές τους διαδικασίες. Ανόργανα στοιχεία όπως το ασβέστιο, ο φώσφορος και το μαγνήσιο είναι κρίσιμα  για την ανάπτυξη υγιών δοντιών και οστών. Επίσης, είναι σημαντικά για τη σωστή μετάδοση σημάτων, μέσω του κεντρικού νευρικού συστήματος, μεταξύ των εκατομμυρίων εξειδικευμένων κυττάρων του σώματος. Τα ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος, ο χαλκός κ.α. είναι «βοηθητικά» στοιχεία που ονομάζονται «συν παράγοντες» και είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία των ενζύμων. Τα κατάλληλα επίπεδα και σωστή ισορροπία των μετάλλων είναι εξαιρετικά κρίσιμη στη διατροφή των σαρκοφάγων. Ανισορροπία μεταξύ των βασικών μετάλλων μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλα προβλήματα και να γίνει η αιτία για πολλές ασθένειες και εξουθενωτικές ανωμαλίες στο σώμα του κατοικίδιου. Τα διάφορα φρούτα και λαχανικά, που πρέπει να περιλαμβάνει μία τροφή, παρέχουν επικουρικά τις απαραίτητες βιταμίνες, ανόργανα συστατικά και αντιοξειδωτικά.      Για το λόγο ότι η Genesis Ultra-Premium διατηρεί τη σωστή ισορροπία από βιταμίνες και ανόργανα συστατικά σε όλες τις συνταγές της και σε ποσότητες πολύ πέρα ​​από τα ελάχιστα απαιτούμενα, πρέπει να αποφεύγεται η συμπλήρωση της διατροφής με επιπλέον βιταμίνες και μέταλλα

Η Genesis Ultra-Premium περιέλαβε επίσης πολύτιμα ιχνοστοιχεία σε μορφή "συμπλεγμάτων". Αυτά έχουν αποδειχθεί ότι είναι, διατροφικά, πιο αφομοιώσιμα από το σκύλο και τη γάτα. Τα μέταλλα, όπως και οι βιταμίνες, συμμετέχουν σε όλες τις μεταβολικές διαδικασίες του σώματος. Ωστόσο, τα μέταλλα αντιδρούν το ένα με το άλλο, καθώς και με τα άλλα θρεπτικά συστατικά μέσα στα τρόφιμα. Για να συμβάλει στην ελαχιστοποίηση των ανεπιθύμητων αντιδράσεων, η τροφή Genesis Ultra Premium περιέλαβε χηλική ένωση μετάλλων με αμινοξέα. Proteination & Chilation είναι μια μορφή χημικής συνένωσης ενός μετάλλου, με μία πρωτεΐνη ή ένα άλλο οργανικό υλικό, με σκοπό τη σταθεροποίηση, καθώς επίσης την βελτίωση της πέψης των μετάλλων από το λεπτό έντερο, και συνεπώς τη συνολική αξιοποίηση τους από τον οργανισμό.

-------------------------------------------------

ΑΡΑΚΑΣ & ΚΑΡΟΤΑ

Ο αρακάς είναι μια καλή πηγή καλίου, βιταμίνης Κ, και των καροτενοειδών, λουτεϊνης και ζεαξανθίνης. Τα καρότα διαθέτουν εξαιρετικά μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α και είναι μια πλούσια πηγή διαιτητικών ινών και μετάλλων όπως το κάλιο.

ΜΗΛΑ
Τα μήλα είναι μια καλή πηγή διαλυτών φυτικών ινών και οι κόκκινες χρωστικές ουσίες της φλοίδας είναι πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα. Τα σκυλιά έχουν αίσθηση του γλυκού και τους αρέσει η γεύση και τα απλά σάκχαρα που προέρχονται από αυτή.

Πέταλα Κατιφέ   
Τα πέταλα κατιφέ περιέχουν πολύ ισχυρά αντιοξειδωτικά. Οι καροτινοειδείς ενώσεις  της λουτεΐνης και της ζεαξανθίνης, μετά από μελέτες, έχουν δείξει ενίσχυση της απόκρισης του ανοσοποιητικού.

ΣΕΛΙΝΟ
Σέλινο είναι μια πλούσια πηγή διαιτητικών ινών, φολλικό οξύ, βιταμίνη Κ και Β-καροτίνη